Stor og lys uteplass med hvite vegger, hvit pergola, lyse hagemøbler, planter, hvite gardiner og terrassevarmere i tak.

Frico

Med en varmestråler fra Frico kan du tilbringe mange komfortable kvelder utendørs. De varmer opp umiddelbart, er enkle å installere og krever minimalt med vedlikehold. Les videre og finn ut hvilken løsning som passer best hjemme hos deg.

 

 

Varmelamper for utemiljøer som er åpne og trekkfulle 

Har du en åpen uteplass? Disse varmelampene varmer selv på trekkfulle dager og kvelder, til og med i de kalde årstidene:

  • IHC12 Carboninfra varmelampe
  • IHC18 Carboninfra varmelampe
  • IHS6715W Infrasmart varmelampe
  • IHS15B67 Infrasmart varmelampe
  • IHS15G67 Infrasmart varmelampe

Tips: Du trenger en effekt på 500 watt per kvadratmeter gulvareal i sonen som skal varmes opp. I praksis dekker da en varmelampe på 1 000 til 1 500 watt et par stoler og lite bord. Dersom du skal dekke en større spisegruppe eller en salonggruppe, trenger du to til tre varmelamper med en samlet effekt på 3 000 til 4 500 watt.

Hvis du ønsker mer enn bare av- og på-funksjon av varmen, reguleres normalt varmelamper med en dimmer som justerer effekten og lyset fra varmelampen. Det kan gjøres med en fjernkontroll som følger med eller via appen Frico Infra på smarttelefon og nettbrett.

Carboninfra IHC – behagelig og effektiv varme

Karbon-infravarmeren IHC gir skånsom, direkte varme og har en myk glød. Den har en varmespredning som egner seg best for installasjon på kortere avstander til området som skal varmes opp, og i noe høyere høyde. Dette er en karbonlampe som gir et behagelig guloransje lys og svært god varmespredning. Den er også IP44-godkjent og tåler å henge ute i all slags vær.

Infravarme – løsningen for skjermede uterom

Hvis du har et skjermet uterom som kan lukkes med dør er diskré infravarme den beste løsningen.

Disse avgir ingen form for lys, fordi varmen kommer fra et metallelement fremfor en tradisjonell varmepære. Denne løsningen kan reguleres på samme måte som varmelamper, men kan også reguleres med en tradisjonell veggtermostat, slik at du kan velge mellom basisvarme og frostsikring. Temperaturen kan reguleres opp til komforttemperatur ved behov.

Tips: Med et skjermet uteareal reduseres effektbehovet til 250 watt per kvadratmeter gulvareal. For ekstra god spredning av varmen i hele uterommet benyttes ofte to til tre infravarme ovner.

Infracalm – en diskré infravarmer med myk varme

Infracalm fra Frico er en varmestråler som egner seg best på terrasser, balkonger og andre områder som er skjermet mot vind – for eksempel en innglasset veranda eller hagestue.

Infravarmeren gløder ikke og er det perfekte alternativet når du ønsker en diskré løsning. Denne terrassevarmeren er også egnet for midlertidig varme og punktoppvarming. Infracalm kan suppleres med elektronisk tidsur og effektregulator med tidsur.

Her er noen utvalgte produkter du kan undersøke nærmere:

  • INC10E Infracalm varmestråler, 1000 Watt
  • INC15E Infracalm varmestråler, 1500 Watt
  • INC20E Infracalm varmestråler, 2000 Watt

Sertifikater